ua en ru

З початку АТО на Донбасі загинули 38 військових медиків

З початку АТО на Донбасі загинули 38 військових медиків Фото: військовий медик (facebook.com ato.news)

Ще понад 200 військових медиків отримали поранення

З початку антитерористичної операції (АТО) на сході України загинули 38 військових медиків, повідомив в. о. начальника Центрального військово-медичного управління - начальник медичної служби ЗС України полковник медичної служби Олександр Лабунець. Про це передає прсс-служба міністерства оборони України.

Він заявив, що за весь час в районі проведення АТО загинули 38 військовослужбовців-медиків, з них - 18 лікарів та медичних сестер, понад 200 отримали поранення.

"У переддень професійного свята, яке в Україні відзначатимуть 18 червня, хочу зазначити, що робота військових медиків - це завжди висока відповідальність і честь. Вони самовіддано працюють у Збройних Силах України, день за днем, без свят і вихідних, цілодобово, у будь-якому куточку нашої країни, рятують від смерті українських солдатів і офіцерів в районах бойових дій, надають допомогу місцевому населенню. Так вони вносять свій внесок у боротьбу народу України за свободу, незалежність і вільне майбутнє наших дітей", - сказав Лабунець.

Нагадаємо, раніше в медичні установи Дніпра військовою авіацією були доставлені 7 поранених військовослужбовців з зони АТО.