ua en ru

З початку АТО на Донбасі піротехніки знешкодили понад 178,5 тис. боєприпасів

З початку АТО на Донбасі піротехніки знешкодили понад 178,5 тис. боєприпасів Фото: ДСНС (dsns.gov.ua)

Зокрема, протягом тижня сапери знешкодили 837 боєприпасів

З початку проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі піротехніки знешкодили понад 178,5 тис. боєприпасів. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

Гуцуляк зазначив, що в районі проведення АТО на територіях Донецької та Луганської областей триває робота інженерно-саперних підрозділів Збройних сил України. Зокрема, протягом тижня сапери знешкодили 837 боєприпасів.

"Загалом, з початку АТО наші саперні підрозділи перевірили понад 3 тисячі 641 га території Донецької та Луганської областей, та знешкодили понад 178 тисяч 500 вибухонебезпечних предметів. Очистили понад 1 тисячу 153 км доріг та маршрутів руху", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харківській області у місцевого мешканця вилучили понад 700 патронів. За вказаним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.