ua en ru

З початку 2017 НБУ придбав на міжбанківському ринку близько 1,4 млрд доларів

З початку 2017 НБУ придбав на міжбанківському ринку близько 1,4 млрд доларів Фото: з початку року НБУ купив 1,4 млрд доларів валюти (НБУ)

Вся куплена валюта пішла на поповнення міжнародних резервів України

З початку 2017 Національний банк здійснив під час аукціонів чисту купівлю іноземної валюти на суму майже 1,4 млрд доларів. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як повідомляється, куплена валюта пішла на поповнення міжнародних резервів, обсяг яких станом на 1 липня 2017 року досяг майже 18 млрд доларів.

За словами директора Департаменту відкритих ринків НБУ Сергія Пономаренка, сьогодні на міжбанківському валютному ринку спостерігається переважання попиту на іноземну валюту над її пропозицією під дією тимчасових факторів.

Як пояснив банкір, пропозиція валюти обмежена, насамперед, у зв'язку з збігом вчора, 4 липня 2017, вихідного дня (в честь Дня незалежності) в США і робочого дня в Україні. Відповідно, відсутність надходжень валютної виручки на рахунки українських банків вчора вплинуло на обсяг обов'язкового продажу валютних надходжень сьогодні.

У зв'язку з цим сьогодні Нацбанк продав на міжбанківському аукціоні валюту на суму 34,9 млн доларів.

#commentary Коментар директора департаменту відкритих ринків Національного банку України Сергія Пономаренка щодо ситуаці...

Опубліковано Національний банк України 5 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше регулятор повідомив про те, що національна валюта України за офіційним обмінним курсом зміцнилася до долара на 1% за червень та на 4% - з початку року.