ua en ru

Генпрокуратура звинуватила НАБУ в затягуванні розслідування проти глави Фонду держмайна

Генпрокуратура звинуватила НАБУ в затягуванні розслідування проти глави Фонду держмайна Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

Антикорупційний орган вже 15 днів не призначає детектива по справі Віталія Трубарова

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) вже протягом 15 днів не призначає детектива, який би вів справу виконуючого обов'язки голови Фонду державного майна (ФДМ) Віталія Трубарова. Про це в понеділок, 11 грудня, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі "Свободи Слова".

"Коли я вручаю документ, який повинен вести до підозри чинному керівнику Фонду держмайна, то у мене дзвонять телефони, багато незадоволених... На жаль, я тепер повинен це справу передати на НАБУ, вже 15 днів, як вони навіть не призначили детектива, подумаєш, там же якийсь керівник ФДМ, дрібниця, адже тут політики немає", - сказав Луценко.

Нагадаємо, 23 листопада ГПУ підготувала Віталію Трубарову підозру у справі про незаконну приватизацію. "ГПУ розслідує провадження щодо незаконної приватизації в січні 2013 року частини будівлі Мінагрополітики. Історія типова для того часу відвертого дерибану. Міністр і його протеже вирішили створити пивний ресторан прямо в приміщенні міністерства на Хрещатику. Звичайно - задарма", - заявив Юрій Луценко. За його словами, вони діяли через схему оренди з правом приватизації за умови поліпшення приміщення.