ua en ru

НАБУ затримала другого підозрюваного у справі збитків "Східного ГЗК"

НАБУ затримала другого підозрюваного у справі збитків "Східного ГЗК" Фото: НАБУ

В даний момент вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру

У четвер, 20 квітня детективи НАБУ спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали ще одного підозрюваного у справі про збитки на ДП "Східного ГЗК". Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"За версією слідства, затриманий забезпечував координацію між компанією-посередником та ДП "Східгзк". Ця особа також відомо як фігурант іншого кримінального провадження щодо нанесення збитків ВАТ "Одеський припортовий завод" у розмірі 205 млн гривень, розслідування якого детективи НАБУ завершили у грудні минулого року. Зараз справа ВАТ "ОПЗ" розглядається в суді, а зазначена особа має статус обвинуваченого", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Затриманого підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації"), ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Згідно з повідомленням, в даний момент вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру.

Нагадаємо, 20 квітня НАБУ затримали Миколу Мартиненка, колишнього народного депутата фракції "Народний фронт". Його підозрюють у розтраті коштів "Східного ГЗК" у розмірі 17,28 млн доларів.