ua en ru

НАБУ затримало ще одного фігуранта "газової схеми"

НАБУ затримало ще одного фігуранта "газової схеми" Фото: НАБУ (УНІАН)

Зловмисник переховувався від слідства з літа 2016 року

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали ще одного фігуранта так званої "газової схеми" екс-нардепа Олександра Онищенка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

"5 вересня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали одного з ймовірних учасників злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зловмисник переховувався від слідства, систематично змінюючи місце проживання - з літа 2016 року.

Як повідомляється, 7 вересня йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 55 млн гривень.

Затриманий підозрюється у вчинені низки злочинів, зокрема у участі у злочинній організації; заволодінні чужим майном в особливо великому розмірі; вчиненні фінансових операцій та правочинів з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у червні одного з обвинувачуваних у так званій "газовій схемі" екс-нардепа Олександра Онищенка - Валерія Постного випустили з Лук'янівського СІЗО, оскільки сплив термін його утримання за підозрою, однак опівночі його знову затримав спецназ Національного антикорупційного бюро за новою підозрою.