ua en ru

НАБУ затримало екс-главу Адміністрації морпортів Амеліна, - джерела

НАБУ затримало екс-главу Адміністрації морпортів Амеліна, - джерела Фото: Андрій Амелін (facebook.com-uspa.gov.ua)

Інформацію про затримання екс-керівника Амеліна підтвердили "Думській" в АМПУ

У ході слідчих дій в Одесі співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали екс-главу Адміністрації морських портів України Андрія Амеліна. Про це повідомляє "Думська" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"Серед осіб, затриманих сьогодні в Одесі детективами Національного антикорупційного бюро, - колишній директор Адміністрації морських портів України Андрій Амелін та його заступники", - повідомляє видання.

Як наголошується, інформацію про затримання екс-керівника підтвердили "Думській" в АМПУ.

Як повідомляється, в рамках слідчих дій, які проводяться в рамках розслідування справи про можливе привласнення грошових коштів службовими особами ТОВ "Техморгідрострой Миколаїв" за попередньою змовою з колишнім керівництвом АМПУ в ході робіт по днопоглибленню в Бердянському та Маріупольському портах в 2015-2016 роках.

"Спочатку вартість робіт була визначена в 290 млн 310 тисяч гривень. Потім "з'ясувалося", що гавані поглибили недостатньо, і 11 грудня 2015 року за ініціативою Амеліна було оголошено ще один конкурс, який виграв все той же "Техморгідрострой". Цього разу вартість робіт склала 712,18 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, справа про ймовірне присвоєння грошових коштів було відкрито в травні 2016 року. Спочатку його розслідувала СБУ, потім справу передали НАБУ. Відзначається, що крім слідчих дій, НАБУ подало в господарський суд Києва позов про визнання недійсним другого "днопоглиблювального" договору.

Амелін був призначений головою АМПУ у квітні 2014 року, влітку 2016 року він був усунений, а через кілька місяців звільнений.

Нагадаємо, раніше директор НАБУ Артем Ситник повідомляв про затримання 10 чоловік в ході обшуків в Одесі.