ua en ru

НАБУ затримала 4 осіб у справі про розкрадання майже 260 млн гривень коштів Держінвестпроекту

НАБУ затримала 4 осіб у справі про розкрадання майже 260 млн гривень коштів Держінвестпроекту Фото: НАБУ (twitter.com/nab_uk)

Розслідування детективи НАБУ здійснюють з липня 2016 року

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 12 грудня 2017 року затримали чотирьох осіб, які ймовірно задіяні в корупційної схеми з розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) і ДП "Державна інвестиційна компанія" на суму 259,2 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Повідомляється, що 12 грудня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) провели ряд обшуків, за результатами яких відбулося затримання.

Так, серед затриманих - колишній заступник голови Держінвестпроекту, який також був дорадчим директором ДП "Державна інвестиційна компанія", колишній працівник Держінвестпроекту, колишній директор ДП "Державна інвестиційна компанія", директор низки приватних підприємств з ознаками фіктивності.За версією слідства, вказані особи, зловживаючи своїм службовим становищем, уклали фіктивні договори позики між ДП "Державна інвестиційна компанія", ТОВ "ТД" Борисфен" і ТОВ "Боржава резорт" для реалізації національних проектів "Якісна вода" та "Олімпійська Надія-2022".

Зазначено, що після отримання коштів, ці компанії спочатку не мали можливості для реалізації зазначених проектів, перерахували кошти на рахунки офшорних компаній, підконтрольних посадовим особам Держінвестпроекту.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють період з липня 2016 року, після того, як воно було передано з Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України.

Відзначимо, в 2012-2014 роках Держінвестпроект очолював Владислав Каськів.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що якщо НАБУ не пред'явить Каськіву додаткові епізоди, то екс-глава Держінвестпроекту може отримати умовне покарання.