ua en ru

У НАБУ повідомили деталі затримання співробітника СБУ за вимагання хабара

У НАБУ повідомили деталі затримання співробітника СБУ за вимагання хабара Фото: НАБУ затримало на хабарі співробітника СБУ (nabu.gov.ua)

Посадовець СБУ міг діяти в складі злочинного угрупування, вважає НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили деталі затримання посадовця одного з міжрайвідділів Головного управління Служби безпеки України (СБУ) в Києві. Зокрема, посадовця затримали на одержанні хабара в розмірі 47,5 тис. доларів, передає прес-служба Бюро.

Зазначається, що затримання співробітника спецслужби відбулось у вівторок, 24 квітня. Посадовець отримав від посередників 47,5 тис. доларів за те, що не притягуватиме до відповідальності іноземців, котрі могли незаконно отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України.

"Слідство вважає, що посадовець СБУ володів інформацією, яка свідчила про отримання низкою іноземців посвідок на проживання в Україні через укладання фіктивних шлюбів із громадянками України. Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу та вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався працівник СБУ", - повідомили в Бюро.

Хабар передався посадовцю двома частинами. Його було затримано під час отримання другої частини суми в розмірі 36 тис. доларів.

"Детективи НАБУ переконані, що викрита особа могла діяти в складі злочинного угрупування", - зазначається у повідомленні Бюро.

Також в автомобілі працівника СБУ було проведено обшук, у результаті чого вилучено хабар, документи, котрі необхідні для кримінального провадження, набої до нарізної вогнепальної зброї, а також "речовину, зовні схожу на наркотичний засіб".

НАБУ ЗАТРИМАЛО СПІВРОБІТНИКА СБУ НА ОТРИМАННІ НЕПРАВОМІРНОЇ ВИГОДИ 24 квітня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним...

Опубліковано НАБУ 25 квітня 2018 р.

Разом із посадовцем також затримано його посередника, вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

"З метою документування можливої протиправної діяльності організованої групи детективами НАБУ проведено обшуки за місцем роботи затриманого, у помешканнях осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину, а також у Дніпровському управлінні поліції ГУ НП у місті Києві", - додали в Бюро.

Наразі детективи намагаються встановити і розшукати усіх осіб, задіяних в даній схемі, та з’ясування усіх обставин вчинення злочину.

Нагадаємо, в Службі безпеки заявили, що готові співпрацювати зі слідством у цій справі.