ua en ru

НАБУ і САП підтвердили, що обвинувачення по ОПЗ ґрунтується на фіктивній експертизі, - Щуріков

НАБУ і САП підтвердили, що обвинувачення по ОПЗ ґрунтується на фіктивній експертизі, - Щуріков

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) не мають жодних доказів вини першого заступника директора ОПЗ Миколи Щурікова та голови наглядової ради ОПЗ Сергія Переломи, крім даних фіктивних експертиз. В цьому зізналися НАБУ в останньому своєму клопотанні по "справі ОПЗ", пише на своїй сторінці в Facebook Микола Щуріков.

Він повідомив, що 25 серпня детективи НАБУ вручили йому і Сергію Переломі клопотання про продовження строку досудового слідства до чотирьох місяців. "Примітно, що підставою для продовження є необхідність проведення додаткової експертизи", - зазначив Щуріков.


Він звернув увагу на наступний фрагмент клопотання: "Необхідність отримання висновків додаткової судової економічної експертизи обумовлена необхідністю визначення виду і розміру шкоди, завданої кримінальним правопорушенням".

"З цього випливає, що на момент пред'явлення підозр мені і Переломі, НАБУ і САП не мали ніяких доказів нашої провини, крім даних фіктивних експертиз. Фактично НАБУ і САП підтвердили, що все звинувачення за ОПЗ ґрунтується на фіктивній експертизі приватної фірми. При цьому, сторона звинувачення заявляла, що їм і такі експертизи підійдуть, тому що будь-які суди у них на "гачку" і що протягом місяця нам буде пред'явлено обвинувальний акт", - підкреслив Щуріков.

"А директор, він же засновник (Пилипенко В.В.) аудиторської компанії "Аудит-Конус", яка так завзято виконує замовні експертизи для НАБУ, має пряме відношення до виведення грошей з банку "Надра". Тобто знову, як і з суддями, використана схема, де виконавець під ковпаком у правоохоронців", - додав менеджер ОПЗ.

Щуріков вважає, що НАБУ і САП були використані з метою зриву приватизації ОПЗ і подальшого зниження ціни заводу. Він нагадав про заяву Фонду держмайна: нині завод коштує не 500 млн дол., а 250 млн дол. "А тепер, після розголосу в ЗМІ про явні і планомірні дії стосовно зриву приватизації і зниження ціни заводу, НАБУ розуміючи, що комусь доведеться відповідати, судорожно намагається хоч якось обгрунтувати свій беззаконня", - підкреслює 1-й заступник директора ОПЗ.

14 липня 2016 року мені і Переломі С. Ст. висунули підозру у розтраті 205 млн. грн. з клопотанням про нашому арешт на 60...

Опубліковано Миколою Щуріковим 26 серпня 2016 р.

Як відомо, підозру Миколі Щурікову і Сергію Переломі було пред'явлено 14 липня. Згідно з кримінально-процесуальним законодавством, справа має бути передана до суду 14 вересня 2016 року. Керівник САП Назар Холодницький заявив, що очікує завершення розслідування справи ОПЗ у жовтні. Експерти вважають, що, якщо ж нове клопотання НАБУ і САП буде задоволено, то розгляд справи по суті в суді перенесеться ще далі, на грудень 2016 року.

Як пишуть ЗМІ, приватна аудиторська компанія "Аудит-Конус", найнята НАБУ по справі Одеського припортового заводу, може мати пряме відношення до справ фірм-боржників банку "Надра", які виводили гроші перед крахом банку. Також видання відзначають, що аудитори можуть бути пов'язані зі скандальними братами Сегалями, яких розшукує Інтерпол.