ua en ru

НАБУ і САП піаряться на затримання людини, яка сама до них прийшла, - адвокат

НАБУ і САП піаряться на затримання людини, яка сама до них прийшла, - адвокат Фото: НАБУ (з відкритих джерел)

У приміщенні САП 11 жовтня був затриманий Павло Скаленко

У приміщенні САП 11 жовтня був затриманий Павло Скаленко, який повернувся в Україну майже тижденьтому і добровільно прийшов до САП. Про це повідомив журналістам адвокат Олександр Усович, який представляє інтереси Скаленка, зазначивши, що НАБУ і САП влаштували чергове "піар-шоу" навколо так званої "справи Мартиненка", повідомляє Gazeta.ua.

"НАБУ сьогодні заявило про свою перемогу про затримання чергової людини, яку штучно намагаються прив'язати до справи, в якій фігурує екс-депутат Микола Мартиненко. Цю людину звуть Павло Скаленко - і він нікуди не ховався, а перебував за кордоном на медичної реабілітації. Як тільки йому дозволив стан здоров'я, він повернувся в Україну – ще в минулу суботу, 6 жовтня. Його ніхто не зупинив на кордоні, НАБУ і САП повністю ігнорували його перебування в Україні. І це - незважаючи на заяви про розшук", - повідомив адвокат.

За його словами, "ще в понеділок, 8 жовтня, Скаленко як законослухняний громадянин сам звернувся до САП. Він здивований фігуруванням свого імені і був готовий відповісти на будь-які питання. Однак САП спочатку навіть не хотіла з ним спілкуватися. Скаленко і я як його адвокат наполягали – і лише в четвер, 11 жовтня, йому призначили допит в САП. Після чого НАБУ в приміщенні САП затримує людину, яка сама до них прийшла, і видають це за свою перемогу. Напевно, це відбувалося під прикриттям бронетранспортера і спецназу НАБУ", - іронічно зазначив адвокат.

Прес-служба адвоката також поширила відео, де Скаленко перед будівлею САП заявляє про добровільний прихід туди 11 жовтня.

Захисник зазначив, що НАБУ і САП намагаються видати звичайні процесуальні дії за свою перемогу. "НАБУ і САП не тільки непрофесійні – вони свідомо фальсифікують справи. При цьому "справа Мартиненка" було передано в суд лише через 2,5 року і під тиском захисту. Всі звинувачення будуть документально спростовані в судах. А всі винні в фальсифікація понесуть кримінальну відповідальність", - підкреслив Усович.

НАБУ і САП піаряться на затримання людини, яка сама до них прийшла, - адвокат

Фото: gazeta.ua