ua en ru

НАБУ і САП будуть клопотати про стягнення з Насирова 100 млн гривень застави

НАБУ і САП будуть клопотати про стягнення з Насирова 100 млн гривень застави Фото: Роман Насиров (РБК-Україна)

Слухання відбудеться завтра в 10:00

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) ініціювали клопотання про стягнення застави з відстороненого голови Державної фіскальної служби України Романа Насирова у розмірі 100 млн гривень. Про це РБК-Україна повідомило джерело в НАБУ.

"У зв'язку з невиконанням обов'язкові підозрюваного, покладеного на неї рішенням суду про обрання запобіжного заходу, а саме - необхідністю здати британський паспорт, що він не виконав, детективи НАБУ і прокурори САП ініціювали клопотання про стягнення застави в розмірі 100 млн гривень в дохід держави. Слухання завтра в 10:00", - повідомив джерело.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом'янський районний суд Києва продовжив запобіжний захід Насирову до 26 червня. Суд також зобов'язав Насирова здати паспорти.

Роман Насиров був затриманий детективами НАБУ на початку березня 2017 року. Його підозрюють у зловживанні владою і службовим становищем, у результаті яких державі було завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень