ua en ru

НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення Ляшка, - нардеп

НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення Ляшка, - нардеп Фото: Олег Ляшко (РБК-Україна)

За словами Капліна, співробітники бюро вивчили декларації радикала за 2015 і 2016 роки

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного збагачення лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Про це народний депутат Сергій Каплін написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook та опублікував фотокопії документів.

"Співробітники бюро вивчили декларації радикала за 2015 і 2016 роки і знайшли безліч порушень, починаючи від строків подання до невідповідностей і недостовірних фактів. У 15-му Ляшко задекларував, що припинив право власності на три об'єкта нерухомості, при цьому ніяких угод не здійснив. Далі вказав 87 000 на утримання нежитлових приміщень, яких в попередній декларації не було. Також без жодного документального підтвердження і відображення в розділі про операції у Ляшка з'явилися в оренді будинок і земля в Козині", - написав Каплін.

Також Каплін заявив, що з земельними ділянками Ляшко в Княжичах відбулися "цікаві речі".

"З 210 кв. м в 2015-му вони в 2016 році розрослися до 2100 кв. м. Загадково зник з декларації гараж в Прилуках і "Мерседес". Даних ні про продаж, ні про інші операції з ними немає. Плюс, ні в одній декларації немає орендованого Ляшком "Кадилака", який при цьому є в звіті партії. Приховав від держави Ляшко дві ділянки у Вишгородському районі, які за ним числяться. Також цікаві задекларовані ним від продажу майна Вероніці В'юн 2 245 500 гривень. Сама В'юн заперечує факт будь-яких угод з Ляшком", – пише нардеп.

Каплін стверджує, що в документах фігурують 1 млн 290 тис., які Ляшко витратив на оренду в 2016 році, і позику в 60 тис. доларів.

"А ще бюро засумнівався відповідно до ринкових цін, за які Ляшко здав і продав свої ділянки і нерухомість в 2016-м. А головне – придбаний радикалом у 2017 році маєток ніяк не можна порівняти за ціною з активами, якими володів Ляшко на кінець 16-го, що призвело детективів до підозри в незаконному збагаченні лідера Радикальної партії Ляшка. Тобто чесних грошей на палац Ляшку не вистачило", – написав політик.

Нардеп додав, що чекає результатів розслідування і що "з такими масштабами махінацій Ляшко повинен понести реальне покарання".

НАБУ ТАКИ ВСТАНОВИЛО ФАКТИ НЕЗАКОННОГО ЗБАГАЧЕННЯ ЛЯШКА (ОФІЦІЙНИЙ ДОКУМЕНТ НАБУ) Головний підрозділ детективів Націона...

Опубліковано Сергієм Капліним 20 вересня 2017 р.