ua en ru

НАБУ розслідує провадження, в рамках яких накладено арешт на 433,6 млн гривень

НАБУ розслідує провадження, в рамках яких накладено арешт на 433,6 млн гривень Фото: Артем Ситник

Крім того, накладено арешт на 79,7 млн доларів і 7 млн євро

За станом на 1 грудня детективами Національного антикорупційного бюро України накладено арешт на 433,6 млн гривень, 79,7 млн доларів, 7 млн євро. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Відзначається, що дані кошти арештовані в рамках кримінальних проваджень, якими займається НАБУ.

Крім того, накладено арешт на інше майно: цінні папери вартістю 75,5 млн доларів, 228 одиниць сільськогосподарської техніки та комплектуючих, 1 цілісний майновий комплекс, 53 нежитлові приміщення, 41 транспортний засіб, 101 земельну ділянку, 32 будинки і домоволодіння, 52 квартири, золоті злитки, прикраси, техніка.

"Ще одним важливим кроком для повернення активів є підписана днями угоду про співпрацю з Європолом", в якому НАБУ значиться суб'єктом прямого звернення", - підкреслив глава НАБУ Артем Ситник.

Саме тому, на його думку, українські правоохоронні органи повинні отримати доступ до міжнародних баз даних, які дозволять виявляти майно за кордоном і передавати інформацію тим органам, які проводять розслідування.

НАБУ розслідує провадження, в рамках яких накладено арешт на 433,6 млн гривеньНАБУ розслідує провадження, в рамках яких накладено арешт на 433,6 млн гривень

Фото: НАБУ розслідує провадження, в рамках яких заарештовано 433,6 млн гривень

Нагадаємо, НАБУ і Спеціальна служба розслідувань Литви добмовилися про посилення співпраці у розслідуванні злочинів, пов'язаних з корупцією.