ua en ru

НАБУ перевіряє Полякова на предмет можливого незаконного збагачення

НАБУ перевіряє Полякова на предмет можливого незаконного збагачення Фото: Максим Поляков (РБК-Україна)

Суд заарештував квартиру, придбану на ім'я сестри Полякова

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) перевіряє народного депутата Максима Полякова (фракція "Народний фронт" на предмет можливого незаконного збагачення. Про це повідомляє "Слово і діло".

"Детективи НАБУ перевіряють Максима Полякова за фактами можливого незаконного збагачення", - йдеться у клопотанні начальника Другого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Максима Кравченка.

Наголошується, що органом досудового розслідування в рамках цього кримінального провадження досліджуються обставини, що можуть свідчити про незаконне збагачення Полякова. Він отримав у власність активи в значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами.

Так, за інформацією НАБУ, затримана помічниця нардепа Тетяна Мила протягом 2013-2017 років отримала від депутата ряд доручень на внесення коштів, на які пізніше була придбана квартира на ім'я сестри Полякова, однак фактично живе в ньому сам депутат з родиною.

"Тому, з метою забезпечення конфіскації майна підозрюваного Максима Полякова, а також речові докази у кримінальному провадженні за ознаками складу кримінальних злочинів, передбаченого ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 368-2 КК України, виникла необхідність накладення арешту на квартиру", - вважають в САП.

Повідомляється, що суддя Олена Букіна повністю задовольнила клопотання і заарештувала цю квартиру. Захист протягом 5 днів може оскаржити рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом'янський суд Києва продовжить засідання по справі Полякова, підозрюваного в махінаціях з янтерем, в 10:00 18 серпня 2017 року із-за необхідності допитати ще одного свідка.