ua en ru

НАБУ закликає президента України ветувати закон про реструктуризацію валютних кредитів

НАБУ закликає президента України ветувати закон про реструктуризацію валютних кредитів Фото: Асоціація банків закликає Петра Порошенко ветувати закон 1558-1

В асоціації підкреслюють, що прийняття законопроекту №1558-1 призведе до дестабілізації фінансового й валютного ринків

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) закликає президента України ветувати законопроект 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті", після того, як голова Верховної Ради Володимир Гройсман 8 грудня підписав проголосований депутатами влітку даний законопроект. Про це повідомляє прес-служба асоціації.

У повідомленні говориться, що вето президента дозволить зареєструвати в парламенті альтернативний проект закону "Про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, отриманих на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)", представлений Міністерством фінансів наприкінці листопада.

"Прийняття законопроекту №1558-1 призведе до дестабілізації фінансового й валютного ринків і поставить під загрозу економічну стабільність України в цілому", - наводиться в повідомленні цитата Романа Шпека, голови НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ розраховує на ветування президентом закону про реструктуризацію валютних кредитів.