ua en ru

У НАБУ пропонують зафіксувати зарплати для оперативників

У НАБУ пропонують зафіксувати зарплати для оперативників Фото: Артем Ситник

Раді пропонують зафіксувати зарплати на рівні 15, 16 і 17 мінімальних окладів

Директор Національного антикорупційного бюро України пропонує Верховній Раді зафіксувати зарплати для оперативників. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ в Facebook.

Повідомляється, що Верховній Раді законопроектом про удосконалення окремих положень з питань діяльності Національного антикорупційного бюро України пропонують зафіксувати в законі про НАБУ заробітні плати для працівників керівного складу та інших посадових осіб.

"Співробітники начальницького складу - це силовий блок, який буде вирішувати три основні завдання: охорона учасників кримінального провадження, охорона працівників бюро і затримання корупціонерів. Як показують останні події, робота цього підрозділу в сьогоднішніх реаліях вкрай важлива, оскільки опір буде як з боку збройних формувань, так і з боку особистої охорони", - зауважив Ситник.

За його словами, через низький рівень заробітних плат на керівні посади цього блоку подаються кандидати, які не проходять тестування.

"На конкурс на посаду детектива, де передбачені високі зарплати, допущено 2233 кандидата, багато з яких демонструють високий рівень знання законодавства і проходять далі. Цього не можна сказати про кандидатів на керівні посади цього підрозділу", - пояснив Ситник.

Змінами до закону пропонується прописати заробітні плати старшого оперативного працівника, оперативного працівника та молодшого оперативного працівника на рівні 17, 16 і 15 мінімальних окладів відповідно. Крім того, встановити зафіксувати заробітні плати для інших співробітників бюро.
Також змінами до закону пропонується проводити закритий конкурс на посади, перебування на яких становить державну таємницю.

У НАБУ пропонують зафіксувати зарплати для оперативниківта інших працівниківВерховній Раді пропонують зафіксувати у з...

Posted by НАБУ on 15 Июль 2015 г.

Нагадаємо, НАБУ продовжило конкурс на посаду глави відділу детективів.