ua en ru

НАБУ планує завершити розслідування щодо розкрадання у "Укргазвидобуванні" до червня

НАБУ планує завершити розслідування щодо розкрадання у "Укргазвидобуванні" до червня Фото: Артем Ситник

За попередніми даними, державі було завдано збитків на рівні 3 млрд гривень

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) планує завершити розслідування щодо розкрадання коштів "Укргазвидобування" до червня. Про це заявив глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник під час тренінгу щодо боротьби з корупцією в Україні, повідомляє прес-служба відомтсва у Twitter.

"НАБУ планує до червня завершити розслідування у справі щодо розкрадання коштів "Укргазвидобування", - Ситник.

Зазначимо, в процесі досудового розслідування НАБУ було встановлено, що протягом січня 2013 січня 2016 років "Укргазвидобування" укладало ряд договорів про спільну діяльність з приватними підприємствами.

Весь ланцюжок посередників, починаючи від учасників договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", закінчуючи переможцями торгів, які реалізовували газ кінцевим споживачам, був підконтрольний народному депутату України Олександру Онищенку. За попередніми даними, державі було завдано збитків на рівні 3 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України розслідує факти зловживань посадовими особами "Укргазвидобування" в ході закупівель установок з осушення газу в квітні 2016 року. За версією слідства, в квітні 2016 року до початку другого етапу запиту цінових пропозицій у ході тендеру на закупівлю установок осушення газу посадові особи "Укргазвидобування" розкрили цінові пропозиції, чим порушили вимоги порядку закупівель. На думку ГПУ, вони зробили це, щоб не допустити перемоги непідконтрольних комерційних структур.