ua en ru

НАБУ відкрило справу щодо штурму музею Гончара, - адвокат Порошенка

НАБУ відкрило справу щодо штурму музею Гончара, - адвокат Порошенка Фото: Ілля Новіков та Ігор Головань (eurosolidarity.org)
Автор: РБК-Украина

Національне антикорупційне бюро України розпочало досудове розслідування за фактом незаконного штурму й обшуку слідчими Державного бюро розслідування Музею Гончара.

Про це повідомив адвокат п’ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань у Facebook, оприлюднивши відповідне повідомлення НАБУ.

"Примушуємо розслідувати протиправні дії слідчих ДБР і прокурорів, вчинені під час ганебного штурму Національного центру народної культури "Музей Івана Гончара", - пише Ігор Головань.

Він також нагадав, що Національне антикорупційне бюро України на виконання ухвали Вищого антикорупційного суду розпочало досудове розслідування за фактом вчинення слідчими ДБР у музеї незаконного обшуку.

"Факт обшуку і незаконність його здійснення встановлена Київським апеляційним судом", - додав адвокат Порошенка.

Нагадаємо, 26 травня спецназ ДБР штурмом увірвався до Музею Івана Гончара, де раніше Петро Порошенко презентував картини з родинної колекції.

Силовики пошкодили майно музею і викрали митні декларації. Обшук слідчими ДБР Музею Гончара був визнаний незаконним у судовому порядку.