ua en ru

НАБУ опублікувало схеми розслідувань з питань корупції в транспортній сфері

НАБУ опублікувало схеми розслідувань з питань корупції в транспортній сфері Фото: НАБУ (flickr.com nab/ukr)

Сума завданих збитків через корупцію перевищує 1,5 млрд гривень

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) опублікувало схеми розслідувань з питань корупції в транспортній сфері. Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

"Загальна сума завданих збитків через корупцію, розкриту детективами НАБУ в транспортній галузі, перевищує 1,5 млрд гривень. Для їхнього відшкодування арештовано майно та грошові кошти на суму більше 200 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією НАБУ, найчастіше корупційні злочини були пов'язані із закупівлями товарів, робіт і послуг за завищеними цінами, а також із розкраданням державного майна.

Так, у скоєнні низки злочинів задіяні компанії, зареєстровані в інших країнах. Для з'ясування обставин НАБУ послали протягом 2016-2017 роки запити про надання міжнародної правової допомоги компетентні органи 7 держав. Однак, відповіді поки що не отримали від жодного з них.

"Для припинення дії корупційних схем, за якими держпідприємства в області несуть збитки, НАБУ подала до суду позови про визнання недійсними угод між ДП "Адміністрація морських портів України" та Держадміністрацією залізничного транспорту на загальну суму понад 860 млн гривень", - резюмували в прес-службі НАБУ.

РОЗСЛІДУВАННЯ НАБУ У СФЕРІ ТРАНСПОРТУ Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізована антикоруп...

Опубліковано НАБУ 23 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ і Спеціальна антикорупційна прокуратура підготували подання на зняття недоторканності з депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова.