ua en ru

НАБУ опублікувала схему розтрати держкоштів на Львівському бронетанковому заводі

НАБУ опублікувала схему розтрати держкоштів на Львівському бронетанковому заводі Фото: НАБУ (УНІАН)

В результаті корупційної схеми державі завдано понад 28,5 млн гривень збитків

Національне антикорупційне бюро України опублікувало схему розтрати державних коштів на Львівському бронетанковому заводі. Схема опублікована в Twitter НАБУ.

"Наочна схема розтрати коштів в процесі закупівлі двигунів для потреб Збройних Сил України", - повідомила прес-служба бюро.

Так, згідно зі схемою, ДП "Львівський бронетанковий завод" виграв тендер Центрального бронетанкового управління збройних сил України на закупівлю двигунів для танків. За документами, "ЛБТЗ" закупив у компанії "Булет Лайн" 40 двигунів-46-6 і поставив їх Центральне бронетанкове управління ЗСУ. Однак за фактом завод отримав двигуни, які вже були у вжитку від третьої особи без документів і оформив фіктивний договір з "Булет Лайн".

Таким чином, "Льоввский бронетанковий завод" за фіктивними документами поставив ВСУ двигуни, які були у вживанні і пройшли капітальний ремонт під виглядом нових.

Нагадаємо, 15 липня суд заарештував 5 підозрюваних в розтраті коштів чиновників Державного підприємства "Львівський бронетанковий заводу на 2 місяці.