ua en ru

У НАБУ назвали "спробою тиску" розслідування Генпрокуратури проти першого заступника Ситника

У НАБУ назвали "спробою тиску" розслідування Генпрокуратури проти першого заступника Ситника Фото: НАБУ

У бюро спростували претензії до Углаву щодо громадянства і несплати податків

В Національному антикорупційному бюро (НАБУ) назвали розслідування Генеральної прокуратури України (ГПУ) проти першого заступника директора НАБУ Гізо Углава спробою тиску на бюро. Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

"Відкриття ГПУ кримінального провадження відносно першого заступника директора НАБУ Гізо Углава, кваліфікованого за ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу, є реакцією на розслідування НАБУ і спробою тиску на Бюро", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, відомості про початок розслідування були внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань в кінці березня 2017 за ініціативою ГПУ і Служби безпеки України.

У НАБУ підкреслили, що виробництво є безпідставним, оскільки Гізо Углава не порушував законодавство про громадянство. Оскільки з моменту отримання Углава 17 квітня 2015 року громадянства України він автоматично втратив громадянство Грузії згідно з конституцією цієї країни. У бюро спростували правомірність і другої "претензії" ГПУ про несплату податків.

"Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2016 рік Гізо Углава подав 25 квітня 2017. Податковий кодекс передбачає подання декларації за попередній рік до 1 травня року, наступного за звітним, тоді як податки за звітний рік повинні бути сплачені до 1 серпня", - резюмували в НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ проводить розслідування проти першого заступника голови НАБУ Гізо Углавы за підозрою в ухиляннях від сплати податків і приховуванні громадянства Грузії при прийомі на роботу.