ua en ru

НАБУ почало перевірку фінансування Тимошенко на виборах диктатором Каддафі

НАБУ почало перевірку фінансування Тимошенко на виборах диктатором Каддафі Фото: Юлія Тимошенко (facebook.com/YuliaTymoshenko)

НАБУ може розпочати досудове розслідування щодо фінансування передвиборчої кампаніїї Тимошенко

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розпочало перевірку по інформації щодо фінансування виборчої кампанії Юлії Тимошенко 2010 року лівійським диктатором Муаммаром Каддафі. Про це повідомив народний депутат, віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв у Facebook.

Зокрема, таку відповідь Ар'єв отримав у відповідь на інформаційний запит до НАБУ.

"НАБУ почало перевірку по інформації щодо фінансування виборчої кампанії Ю.Тимошенко 2010 року лівійським диктатором Муаммаром Каддафі. Питання лише чи відповідні запити будуть направлені до правоохоронних органів Лівії щодо отримання інформації від живих членів родини Каддафі?", - написав Ар'єв.

Також у НАБУ відповіли, що у разі виявлення ознак кримінального правопорушення, яке підпадатиме до підслідності Бюро, буде прийнято рішення щодо початку досудового розслідування.

НАБУ почало перевірку по інформації щодо фінансування виборчої кампанії Ю.Тимошенко 2010 року лівійським диктатором...

Опубліковано Volodymyr Ariev 4 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що адвокат у справі Юлії Тимошенко Алекс ван дер Цваан може стати першим засудженим федеральним судом у Вашингтоні у справі про втручання Росії у президентські вибори США в 2016 році.

Додамо, що раніше фірма Avenue Strategies, яку очолює Беррі Беннетт, колишній помічник Дональда Трампа, подала в Міністерство юстиції США документи про те, що вартість лобістських послуг для Тимошенко становить 65 000 доларів в місяць. При цьому контракт з фірмою Беннетта підписала фірма Two Paths LLC, що згідно з документами, діє від її імені.