ua en ru

Спостерігачі ПАРЄ відвідали сьогодні в Лук'янівському СІЗО Луценко

Співдоповідачі комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Маріетта де Пурбе-Лундін та Маіліса Репс, а також секретар комітету Бас Кляйн відвідали сьогодні у Лук'янівському СІЗО екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, повідомляє прес-служба партії "Народна самооборона".

"Зустріч тривала близько двох годин, проходила вона у кабінеті керівника СІЗО", - повідомила дружина екс-міністра Ірина Луценко.

Вона зазначила, що представники моніторингового комітету ПАРЄ поцікавилися у Юрія Луценка баченням політичної ситуації в країні, майбутніми парламентськими виборами.

За словами Ірини Луценко, співдоповідачів ПАРЄ особливо цікавило питання здоров'я її чоловіка.

В свою чергу, Юрій Луценко звернувся до представників ПАРЄ з проханням провести незалежне медичне обстеження іноземними лікарями для об'єктивної оцінки його здоров'я.

Крім того, європейські представники поцікавилися перспективою подальшого політичного майбутнього Луценка. "Мій чоловік повідомив їм, що він розраховує лише на рішення Європейського суду з прав людини, яке може бути виконане в Україні тільки після зміни влади. Такого харизматичного політика, яким є Юрій Луценко, влада до парламентських виборів не випустить із в'язниці", - сказала Ірина Луценко.

Зазначимо, співдоповідачі ПАРЄ перебувають в Україні з триденним візитом, у перебігу якого, зокрема, мають намір зустрітися з представниками влади і громадськості.

Нагадаємо, Луценка засудили до 4 років позбавлення волі та конфіскації майна.

Суд визнав, що в матеріалах справи достатньо доказів провини підсудних, і визнав їх винними за всіма пунктами звинувачення. Зокрема, суд заборонив Луценку займати протягом 3 років керівні посади і позбавив його рангу держслужбовця, а також ухвалив стягнути з нього нанесені країні збитки в розмірі 643 тис. грн, на користь МВС Луценко має виплатити майже 294 тис. грн.