ua en ru

НАБ заявило про затримання бухгалтера "газової схеми" нардепа Онищенка

НАБ заявило про затримання бухгалтера "газової схеми" нардепа Онищенка Фото: детективи НАБ затримали чергового фігуранта "газової справи"

Затриманий вів бухгалтерський облік і податкову звітність фіктивних підприємств

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали дванадцятого фігуранта схеми розкрадання газу за договором спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", який вів бухгалтерський облік і представляв податкову звітність від імені залучених в схему фіктивних підприємств. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБ.

Повідомляється, що затриманому оголошено про підозру у створенні злочинної організації; скоєнні злочинів; привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, а також у створенні фіктивного підприємства.


Зазначимо, антикорупційні органи викрили організаторів схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. Однією з ключових осіб у "газовій схемі" називають нардепа Олександра Онищенка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд обрав запобіжний захід одинадцятому фігуранту "газової справи".