ua en ru

НАБ завершило досудове розслідування щодо Пасішника

НАБ завершило досудове розслідування щодо Пасішника Фото: Андрій Пасішник

Пасишнику надали матеріали розслідування для ознайомлення

Національне антикорупційне бюро (НАБ) завершив досудове розслідування відносно виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Детективами Національного антикорупційного бюро України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного впливу виконавчого директора, в. о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника на члена Кабінету міністрів України – міністра економічного розвитку і торгівлі України Абромавичуса з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися прийняття незаконного рішення (ч. 1 ст. 344 Кримінального Кодексу України)", - йдеться в повідомленні.


28 березня детективи НАБ повідомили Пасишнику про завершення досудового розслідування та надали доступ до його матеріалів. Зараз триває ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування. По його завершенню обвинувальний акт буде направлено до суду.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за заявою Абромавичуса за ч. 2 ст. 364 КК України, щодо здійснення на нього тиску з боку ряду народних депутатів України, триває.

Нагадаємо, на початку березня Національне антикорупційне бюро вручило Андрію Пасишнику повідомлення про підозру у незаконному впливі на члена уряду.