ua en ru

НАБ збільшило кількість посад детективів під час другого конкурсу

НАБ збільшило кількість посад детективів під час другого конкурсу Фото: Артем Ситник

Кількість вакансій детективів збільшена до 100, старших детективів - до 30

Національне антикорупційне бюро (НАБ) України збільшило до 100 кількість посад детективів та до 30 - старших детективів, яких буде відібрано під час другої хвилі конкурсу. Відповідне рішення ухвалив директор НАБ Артем Ситник, передає прес-служба бюро.

"Спочатку було визначено 60 вакантних посад детективів та 10 - старших детективів, адже ще тривав конкурс на обрання антикорупційного прокурора, без якого детективи могли проводити лише аналітичні розслідування. Ми вирішили не призначати нових детективів без обрання антикорупційних прокурорів. Зараз ми бачимо процес формування спеціалізованої антикорупційної прокуратури - найближчим часом з'явиться перший штат. Відповідно було прийнято рішення збільшити кількість вакантних посад детективів та старших детективів, щоб одночасно відкрити більшу кількість проваджень", - розповів Ситник.

Водночас він наголосив, що як і раніше пріоритетом залишаються професійні якості та моральні принципи майбутніх детективів.

"Немає мети у будь-якому випадку відібрати 100 детективів. Ми шукаємо чесних, принципових, професійних людей, які йдуть у НАБ, щоб змінити країну", додав Ситник.

Нагадаємо, 7 грудня 2015 року в НАБ почали відбір детективів.