ua en ru

НАБ отримало технічне обладнання від уряду США

НАБ отримало технічне обладнання від уряду США Фото: США надали НАБ технічне устаткування та програмне забезпечення

Антикорупційне бюро може фінансуватися лише з державного бюджету або в рамках міжнародної допомоги

Уряд Сполучених Штатів Америки передав Національному антикорупційному бюро України (НАБ) технічне устаткування, програмне забезпечення та офісні меблі відповідно до угод міжнародної технічної допомоги. Про це повідомила прес-служба НАБ.


Відділ з правоохоронних питань посольства США в Україні у рамках проекту "Розбудова спроможності новостворених антикорупційних органів у протидії високопосадовій корупції в Україні" надав НАБ комп’ютерне та серверне обладнання (50 комп’ютерів, 5 ноутбуків та ін.), ліцензійне програмне забезпечення, пристрої для друку, сканування та копіювання документів (32 мультифункціональні пристрої), офісну оргтехніку (телефони, факси, знищувачі документів), а також офісні меблі для обладнання робочих місць працівників бюро.

Відповідно до Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України", джерелами фінансування НАБ є виключно державний бюджет і фінансування в рамках міжнародної технічної допомоги.

Нагадаємо, США виділять Україні додаткові 23 млн доларів гуманітарної допомоги для людей, постраждалих від конфлікту на Донбасі.