ua en ru

В НАБ відкрили кримінальну справу про виведення в офшори 10 млрд гривень

В НАБ відкрили кримінальну справу про виведення в офшори 10 млрд гривень Фото: у НАБ відкрили кримінальну справу про виведення в офшори 10 млрд гривень

За словами Ситника, кримінальне провадження стосується взаємовідносин з іноземними партнерами

Національне антикорупційне бюро України (НАБ) відкрило кримінальне провадження за фактом виведення в офшорні компанії 10 млрд гривень через збанкрутілі українські банки. Про це 18 травня під час парламентських слухань на тему "Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні" заявив директор НАБ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це розслідування стосується виведення коштів банків, які збанкрутували, через іноземні банки в офшори - це якраз приклад використання офшорів з метою вчинення кримінального правопорушення. Сума виведених коштів становить майже 10 мільярдів гривень", - повідомив Артем Ситник, зазначивши, що в НАБ достатньо ресурсів для проведення розслідування з відповідного провадження.


За словами керівника антикорупційного бюро, частково у цю суму увійшли кошти, одержані як рефінансування банків, які зараз ліквідуються або ліквідовані раніше.

"Цікава справа, але відразу скажу, що не можу пообіцяти, що вона на наступному тижні буде в суді", - додав керівник НАБ, пояснивши це тим, що відповідне провадження стосується взаємовідносин з іноземними партнерами.

"Тому ми зараз робимо одним з пріоритетів нашої роботи якраз встановлення партнерських відносин зі спеціалізованими антикорупційними органами", - зауважив Ситник.

Нагадаємо, раніше Ситник повідомив, що з арештованих рахунків Арбузова намагаються вивести 150 млн доларів.