ua en ru

НАБ розпочало тестування майбутніх детективів на загальні здібності

НАБ розпочало тестування майбутніх детективів на загальні здібності Фото: НАБ

До наступного раунду відбору вийдуть не більше 300 найкращих кандидатів

В Україні сьогодні, 28 липня, розпочалося тестування кандидатів на посаду детектива Національного антикорупційного бюро України (НАБ) на загальні здібності. Про це повідомили у прес-центрі НАБ.

Серед 2 тис. 22 осіб до даного етапу відбору дійшло 980. У перший день на тестування запрошено 480 кандидатів.

Тестування - це передова практика країн Євросоюзу, заявив директор НАБ Артем Ситник. "Я нещодавно повернувся з робочої поїздки до Лондона. Там подібне тестування є необхідною умовою відбору в будь-які правоохоронні органи. Крім тестування на загальні здібності, знання законодавства та психологічного тестування, кандидати у Великій Британії проходять ще випробування на доброчесність і вирішують різні кейси. В Україні такого поки немає", - зазначив Ситник.

За словами глави НАБ, практика обліку результатів трьох тестувань (знання законодавства, загальні здібності і ММРІ-2) та співбесіди для того, щоб рекомендувати кандидата на ту чи іншу посаду, має бути введена не тільки в НАБ, але і в інших органах влади.

"Тести на General Skills перевіряють, як кандидати мислять, чи є у них логіка, абстрактне мислення і т.п. Вони трохи складніше і ширше звичайного тестування на рівень IQ, але ми свідомо пішли на цей крок, щоб визначити кращих із кращих, тих, які справді зможуть розслідувати складні корупційні схеми", - розповів перший заступник директора НАБ Гізо Углава.

"Тестування є прекрасним інструментом, який до того ж допомагає уникнути упередженості і людського чинника при відборі детектива", - йдеться в повідомленні.

Наступний етап після тестування на загальні можливості для детективів - це тестування психометричних характеристик за допомогою опитувальника ММРІ-2, яке триватиме з 3 по 7 серпня. На проходження цього тесту і співбесіду будуть запрошені лише 300 осіб, які отримають найбільш високі бали при тестуванні на загальні здібності, але не менше 20.

Нагадаємо, Ситник планує до 1 жовтня відібрати не менше 50 детективів НАБ.