ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується зниження провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США очікується зниження провідних індексів. Інвестори стурбовані, що дефіцит бюджету європейських країн може негативно позначитися на відновленні світової економіки. Раніше сьогодні міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента Португалії по зобов'язаннях в іноземній і національній валютах з АА до АА-. Крім того, гравці фондового ринку стурбовані ситуацією навколо боргової кризи Греції. Так, аналітики UBS AG вважають, що боргові проблеми приведуть Грецію до дефолту.

Гравці фондового ринку напевно звернуть увагу на статистичні дані по економіці США. О 14:30 за київським часом була опублікована доповідь Міністерства торгівлі США за об'ємом замовлень на товари тривалого користування в лютому 2010 р. Згідно з доповіддю, показник, за попередніми даними, виріс в порівнянні з попереднім місяцем на 0,5% і склав 178,1 млрд дол. Тим часом, аналітики прогнозували, що цей показник виросте на 0,7%. Після початку торгової сесії з'являться дані за об'ємом продажів нових будинків в США в лютому 2010 р. Аналітики передбачають, що показник склав 315 тис. одиниць.

Динаміка котирувань паперів нафтових компаній, таких, як ExxonМobil, ConocoРhillips і їх конкурента Chevron Corp., залежатиме від доповіді Міненергетики США по запасах нафти з 13 по 19 березня 2010 р. Аналітики чекають, що запаси нафти за звітний тиждень збільшилися на 1,5 млн барр.

Зниження цін на золото може призвести до падіння в ціні акцій золотодобувної компанії Barrick Gold. На відкритті торгової сесії можуть подешевшати акції і гірничодобувної Alcoa.

Несприятливо можуть скластися фондові торги і для виробника мікросхем ПК Intel Corp.

Станом на 14:40 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 18 пунктів (-0,17%), на індекс Nasdaq - на 6,75 пункту (-0,34%), на індекс S&Р - на 2,8 пункту (-0,24%).