ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується зниження провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 22 березня 2010 р. очікується зниження провідних індексів. В центрі уваги інвесторів сьогодні опиняться фармацевтичні компанії, такі як Pfizer, Warner Chilcott Plc. і Eli Lilly & Co., на тлі того, що конгрес США остаточно схвалив широкомасштабну реформу охорони здоров'я, запропоновану президентом країни Бараком Обамою. В рамках програми медичними страховками планується забезпечити 31 млн американців, а також надати додаткові податкові пільги середньому класу і малому бізнесу. Дані новини можуть також вплинути на котирування компаній, що спеціалізуються на страхуванні медичних послуг (Aetna, Cigna, Unitedhealth), а також на котирування Medco Health Solutions, що забезпечує пацієнтів рецептурними препаратами, і постачальника медичних препаратів Cardinal Health.

На хід торгів може зробити вплив і невизначена позиція лідерів країн Євросоюзу відносно боргової кризи Греції. Напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що допомога Греції не повинна ставати головною темою обговорення на майбутньому саміті ЄС, який відбудеться в Брюсселі наступного тижня, і закликала Афіни самостійно вирішити свої проблеми. В той же час прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі рішуче підтримав ініціативу Єврокомісії надати допомогу Греції. На цьому фоні можуть піти в червону зону котирування банківського сектора (Bank of America, Goldman Sachs Group і Morgan Stanley).

Зниження цін на нафту може викликати пониження котирувань крупних енергетичних компаній, таких як ExxonМobil, Chevron і їх конкурента ConocoРhillips. Аналогічне падіння цін на метали чинитиме тиск на котирування крупних гірничодобувних компаній: Freeport- McMoRan Copper & Gold Inc. (американська гірничодобувна корпорація) і алюмінієвого концерну Alcoa Inc.

За станом на 13:57 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 109 пунктів (-1,02%), на індекс Nasdaq - на 20,5 пункту (-1,06%), на індекс S&Р - на 13,2 пункту (-1,14%).