ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 4 травня очікується зниження провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 4 травня очікується зниження провідних індексів, повідомляє РБК. Інвестори розчаровані статистичними даними щодо економіки Китаю, які можуть свідчити про скорочення імпортного попиту найбільшої швидкорослої економіки світу: індекс PMI, що відображає активність виробничого сектора, знизився в квітні 2010 р. до шестимісячного мінімуму - до 55,4 пункту з 57 пунктів в березні.

Крім того, не залишає інвесторів і стурбованість ситуацією з борговими проблемами Греції. Представники уряду Німеччини вказали, що Афінам необхідно більше 110 млрд євро, обіцяних Євросоюзом і МВФ, для порятунку економіки країни.

У "мінусі" може відкритися торгова сесія для компаній металургійного сектора на тлі падіння цін на метали. Зокрема, на відкритті фондових торгів можуть подешевшати акції алюмінієвого гіганта Alcoa і мідьовидобувної Freeport-mcmoran Copper&Gold. Схожа динаміка котирувань може спостерігатися і у крупних золотовидобувних компаній США, включаючи Barrick Gold і Newmont Minig.

Деяку підтримку ринку можуть надати корпоративні новини фармацевтичного сектора: дві крупні американські компанії Merck & Co. і Pfizer Inc. представили сьогодні фінансові звіти, що перевершили прогнози аналітиків, у зв'язку з чим їх папери можуть подорожчати на відкритті торгової сесії.

Певний вплив на хід торгів можуть надати новини області M&a (злиття і поглинань). Сьогодні стало відомо, що британська медіагрупа Pearson продає фондам приватних прямих інвестицій Silver Lake і Warburg Pincus компанію-провайдера фінансової інформації Interactive Data, що базується в штаті Массачусетс.

Гравці фондового ринку звернуть увагу на доповідь Міністерства торгівлі США за обсягом промислових замовлень в березні 2010 р. Аналітики прогнозують зниження даного показника на 0,1% в місячному численні.

Станом на 15:22 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 61 пункт (-0,55%), на індекс S&Р - на 8,3 пункту (-0,69%), на індекс Nasdaq - на 14,5 пункту (-0,72%).