ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 11 березня очікується зниження провідних індексів.

На відкритті фондових торгів у США 11 березня 2010 р. очікується зниження провідних індексів. Інтерес для інвесторів сьогодні становитимуть, перш за все, макроекономічні новини. До початку торгової сесії очікується публікація даних Міністерства торгівлі США по дефіциту торгового балансу країни в січні 2010 р. Аналітики прогнозують зростання показника до 41 млрд дол. Крім того, о 15:30 за київським часом буде опублікована доповідь Міністерства праці США по числу первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 3 березня 2010 р. (прогноз - показник скоротиться на 9 тис. - до 460 тис.).

Гравці фондового ринку звернуть свою увагу і на корпоративні новини. Зокрема, сьогодні очікується публікація звітів за IV квартал 2009 р. компанії Pall Corp, розробкою енергозбережних і водоочищувальних технологій, що займається, і однієї з найбільших в США виробників мікросхем National Semiconductor Corp.

Сприятливо можуть скластися торги для американської нафтогазової Devon Energy Corp. Раніше сьогодні з'явилася інформація про те, що британський нафтовий гігант BP погодився купити добувні активи Devon Energy в Мексиканській затоці, Бразилії і Азербайджані на суму 7 млрд дол. На додаток до цього Devon передасть BP орендні права на бурові платформи Seadrill West Sirius і Transocean Deepwater Discovery, які знаходяться в лізингу у Devon.

На відкритті торгової сесії можуть підвищитися котирування Fuelcell Energy, яке займається спорудою екологічно чистих електростанцій. Компанія оголосила про отримання замовлення на суму 2,1 млн дол. від корпорації Air Products & Chemicals Inc., що постачає гази і технологічні матеріали для хімічних виробництв.

Акції виробника мікропроцесорів для мобільних телефонів і ПК компанії Semitech можуть також подорожчати на тлі фінансового звіту, що перевершив очікування аналітиків.

За станом на 15:06 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 14 пунктів (-0,13%), на індекс Nasdaq - на 3,50 пункту (-0,18%), а на індекс S&Р - на 2,20 пункту (-0,19%).