ua en ru

На засіданні українсько-російської міждержавної комісії 12 липня планується вирішення питання демаркації кордону, - МЗС

Під час п'ятого засідання міждержавної українсько-російської комісії 12 липня в Ялті планується вирішення питань щодо демаркації українсько-російського кордону. Про це на брифінгу в Міністерстві закордонних справ заявив голова департаменту інформаційної політики Міністерства Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відбудеться засідання міждержавної комісії, яка працює на рівні Президентів України і Росії. В рамках цього засідання будуть зроблені доповіді керівників майже всіх підкомісій, починаючи від культурно-гуманітарної, закінчуючи комісією з питань міжнародного співробітництва. Фактично буде ціла низка доповідей міністрів з української і російської сторін", - зазначив Волошин.

За його словами, буде обговорюватись широке коло питань:

"З української сторони, очевидно, буде підніматись питання щодо демаркації кордону, ходу переговорів щодо делімітації морської ділянки кордону в Азовському та Чорному морях, а також питання захисту громадян та інші", - повідомив Волошин.

Він повідомив, що планується підписання "великої кількості двосторонніх документів. Їх буде більше десяти. Це буде дуже конструктивна зустріч... Ми очікуємо, що буде вирішена ціла низка практичних питань. Вони будуть різного по масштабу значення. Дуже важливо, щоб вони вирішувалися на рівні Президентів".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Президент РФ Володимир Путін 12 липня в Ялті обговорить з Президентом України Віктором Януковичем питання взаємодії в газовій сфері.