ua en ru

На зустрічі з Меркель Яценюк і Кличко обговорять шляхи подолання політичної кризи в Україні

Лідери української опозиції - голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та лідер партії "Удар" Віталій Кличко планують обговорити сьогодні з канцлером Німеччини Ангелою Меркель необхідність уникнення кровопролиття в Україні та шляхи подолання політичної та економічної кризи.

Лідери української опозиції - голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та лідер партії "Удар" Віталій Кличко планують обговорити сьогодні з канцлером Німеччини Ангелою Меркель необхідність уникнення кровопролиття в Україні та шляхи подолання політичної та економічної кризи. Про це Яценюк заявив журналістам в аеропорту перед відльотом до Берліна, повідомила прес-служба "Батьківщини".

Яценюк висловив переконання, що європейські партнери можуть надати реальну підтримку Україні в умовах економічної та політичної кризи в державі.

Одне з вирішень, яке зараз є на столі, за його словами, - це "формування коаліційного уряду": "Лише в тому випадку, якщо в нас буде новий надійний коаліційний уряд, західні партнери нададуть йому фінансову підтримку".

"Уряд повинен відновити переговори з МВФ щодо нового кредиту, а також, звичайно, з нашими європейськими партнерами, щоб перезавантажити наші відносини з ЄС", - наголосив Яценюк.

Щодо політичної складової, він підкреслив, що Україна потребує всеохопних та термінових політичних реформ, зокрема, конституційної реформи, реформи в судовій системі, генпрокуратурі.

"Але головне для нас - уникнути кровопролиття та банкрутства держави... Необхідність уникнути кровопролиття й зупинити політичну та економічну кризу - це ключові меседжі, які ми хочемо донести до канцлера Меркель", - сказав Яценюк.