ua en ru

На позачергових зборах акціонери "ММВБ" прийняли рішення про дроблення звичайних акцій

Акціонери "ММВБ" на позачергових загальних зборах прийняли рішення про дроблення звичайних акцій ЗАТ "ММВБ" номінальною вартістю 10 тис. руб. кожна і внесення відповідних змін до статуту ММВБ. Про це йдеться в прес-релізі біржі. У результаті дроблення статутний капітал біржі буде розділений на 1 млрд 659 млн 840 тис. звичайних іменних акцій номінальною вартістю 1 руб. кожна.
Крім того, на зборах було прийнято рішення збільшити статутний капітал біржі за допомогою розміщення додаткових звичайних іменних бездокументарних акцій ЗАТ "ММВБ" в кількості 537 млн 575 тис. штук, номінальною вартістю один рубль кожна (з урахуванням передбачуваного дроблення акцій). Розміщення буде здійснюватися за допомогою конвертації звичайних іменних бездокументарних акцій і привілейованих іменних бездокументарних акцій ВАТ "РТС" в звичайні іменні бездокументарні акції ЗАТ "ММВБ". Згідно з умовами, в одну звичайну іменну бездокументарну акцію ЗАТ "ММВБ" номінальною вартістю один рубль кожна (з урахуванням передбачуваного дроблення акцій), конвертуються 0,309393 звичайних іменних бездокументарних акцій ВАТ "РТС", номінальною вартістю один рубль кожна і 0,309393 привілейованих іменних бездокументарних акцій ВАТ "РТС", номінальною вартістю один рубль кожна. Кількість акцій ЗАТ "ММВБ", який повинен отримати кожен акціонер ВАТ "РТС", розраховується шляхом ділення кількості акцій ВАТ "РТС" певної категорії, що йому належать на відповідний коефіцієнт конвертації.
Нагадаємо, напередодні акціонери найбільших російських бірж - "РТС" і "ММВБ" - на позачергових зборах акціонерів схвалили операцію з об'єднання компаній в єдину структуру. Очікується, що повне закриття угоди пройде не раніше четвертого кварталу 2011 р., коли буде отримано відповідний дозвіл Федеральної антимонопольної служби (ФАС). Раніше відомство продовжило термін розгляду операції, так як, на думку ФАС, вона може привести до обмеження конкуренції.