ua en ru

На Вуглегірську ТЕС вилетіла урядова комісія для встановлення причин аварії

На Вуглегірську ТЕС вилетіла урядова комісія для встановлення причин аварії та відпрацювання питань щодо забезпечення життєдіяльності міста Світлодарськ. Про це заявив віце-прем'єр міністр України Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"На Вуглегірську ТЕС в 10:15 вилітає урядова комісія, в якій буде і профільний віце-прем'єр Юрій Бойко, міністр енергетики Едуард Ставицький, міністр ЖКГ Геннадій Темник", - заявив Вілкул.

За його словами, комісія вилетіла для того, щоб спільно з губернатором Донецької області відпрацювати всі питання пов'язані із забезпеченням життєдіяльності міста.

Зокрема Вілкул зазначив, що в місті, як і раніше залишаються проблеми з теплозабезпеченням. Чиновник зазначив, що для допомоги обігріву населення, місцевою владою закуповуються обігрівачі і роздають їх людям.

Відзначимо, як повідомляє прес-служба Кабміну, комісію очолив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Комісія створена з метою проведення розслідування причин та обставин аварії на Вуглегірській ТЕС, за результатами якого буде підготовлено наказ щодо усунення виявлених порушень і недоліків та притягнення до відповідальності винних осіб.

Планується, що в м. Світлодарськ відбудеться засідання міжвідомчої комісії за участю керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Донецької облдержадміністрації.

Згідно з дорученням Президента України Віктора Януковича комісія повинна вжити вичерпних заходів щодо ліквідації пожежі і надання необхідної допомоги постраждалим.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що глава держави також доручив керівництву Донецької обласної державної адміністрації забезпечити належне лікування і надання підтримки громадянам, які постраждали від пожежі, а також вжити невідкладних заходів для стабілізації ситуації в місті, і безперебійної роботи систем життєзабезпечення населення.

Нагадаємо, 29 березня о 15:15 у м. Світлодарськ (м. Дебальцеве) на Вуглегірській ТЕС ДАЄК "Центренерго" на другому енергоблоці виникла пожежа, внаслідок якої вогнем частково пошкоджено технологічне обладнання та покрівлю будівлі. Наразі тимчасово припинено теплопостачання до м. Світлодарськ (проживає більше 12 тис. осіб) та електропостачання до Новолуганського фільтрувально-очисного водного комплексу, який на даний час забезпечується електропостачанням від пересувної електростанції ДержНС. На пожежі 1 особа загинула та 5 осіб постраждало, яких з опіками тіла та отруєнням продуктами горіння госпіталізовано.

Читайте також: Пожежу на Вуглегірській ТЕС повністю ліквідовано