ua en ru

На території України знаходиться близько 12 тис. російських солдатів, - Шкіряк

На території України знаходиться близько 12 тис. російських солдатів, - Шкіряк

На території України нині перебуває вже близько 12 тис. російських солдатів. Про це заявив радник глави МВС Зорян Шкіряк в ефірі "5 каналу".

"На сьогоднішній день ми говоримо про те, що російських військ на території України вже може бути близько 12 тис. Щодня вони підтягуються і підтягуються", - сказав Шкіряк.

Він також додав, що в районі Маріуполя найбільша концентрація російських військ знаходиться в населеному пункті Мирне. "Головна концентрація в населеному пункті Мирне, саме туди стягуються артилерійські легіони", - сказав радник міністра внутрішніх справ.

За його словами, більшість убитих сьогодні терористів належать до елітних підрозділів військ РФ. "Значна кількість загиблих терористів - це військовослужбовці елітних частин Збройних сил РФ, в тому числі й ті, які обслуговують артилерійські комплекси", - уточнив Шкіряк.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко під час недавнього виступу на форумі у Давосі заявляв, що на Донбасі знаходиться понад 9 тис. російських військових. "Більше 9 тисяч російських військових знаходяться на території України. Якщо це не агресія, то що таке агресія?" - зазначав український лідер.

За даними штабу АТО, чисельність російських військових на Донбасі досягла максимуму з початку конфлікту.