ua en ru

На столичному проспекті Бажана на вихідних будуть ремонтувати пошкоджену на дорозі асфальт

У Києві на вихідні відремонтують проспект Бажана, пошкоджений фурами. Про це заявив гендиректор "Київавтодор" Георгій Глінський, передає кореспондент РБК-України.

"Найближчим часом, у вихідні дні, щоб не перекривати рух, ми плануємо вирізати пошкоджену бетон і перекласти його за рахунок підрядників. Місто на це не витратить ні копійки", - заявив Глінський.

За словами Глинського підрядниками була підписана домовленість, що протягом 7 років, вони будуть за власний рахунок ремонтувати дрібні пошкодження на проспекті Бажана.

Крім того, "Київавтодор" замовив незалежну експертизу, яка повинна перевірити якість асфальту на проспекті: "Ми на всякий випадок дали доручення незалежної лабораторії, щоб вона ще раз перевірила якість асфальтобетону, щоб виключити будь-яку іншу причину, раптом там щось не якісно зробили. Ми хочемо, щоб експерти нам сказали - що тут запитань до підрядникам немає. А є питання до водіїв, які ігнорували дорожні знаки", - сказав Глинський.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) видала відповідне розпорядження, згідно з яким, коли температура повітря вище +28 градусів, фурам по місту їздити не можна: "Асфальт був пошкоджений фурами, коли вони гальмували перед Харківської площею".
Нагадаємо, асфальт на проспекті Бажана завершили укладати за кілька днів перед Євро-2012 - в червні 2012 р.