ua en ru

На скільки подорожчало будівництво житла в Україні?

Протягом січня-серпня 2014 року ціни на будівельно-монтажні роботи зросли на 7% порівняно з аналогічним періодом 2013 р.

Протягом січня-серпня 2014 року ціни на будівельно-монтажні роботи зросли на 7% порівняно з аналогічним періодом 2013 р.

Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Державної служби статистики.
Так, у серпні 2014 року по відношенню до серпня минулого року вартість будівельних робіт зросла на 9,5%, а в місячному вимірі (серпень до липня 2014) - на 1,4%.

Зокрема, у січні-серпні цього року вартість будівництва житлових будинків зросла на 5,3%, нежитлових - на 7,3%. Зведення інженерних споруд подорожчало на 8,7%, а інших інженерних споруд - на 8,7%.

Нагадаємо, вартість квадратного метра квартир в новобудовах Києва на початку жовтня зросла на 1,02% і становить в середньому 12 706 грн.
За словами фахівців однієї з найбільших столичних будівельних компаній "Київміськбуд", зростання цін на нерухомість є наслідком девальвації гривні.

"Завдання номер один для великих будівельних компаній - оптимізувати вартість цін на житло, не допустивши значних стрибків. "Київміськбуд" - українська компанія і український виробник, тому ми працюємо в гривневому поле, а до іноземної валюти майже не прив'язані. В основному, подорожчання цін на нерухомість пов'язано зараз з новими цінами на комплектуючі і паливо. У разі якщо уряд зможе утримати здешевлення національної валюти, а фінансова допомога МВФ буде дійсно спрямована на реформи і стабілізацію економіки, очікувати значного подорожчання цін на нерухомість не варто", - сказали в "Київміськбуді".

Також нагадаємо, Київміськбуд "оголосив про старт акції "Осінні знижки", в рамках якої інвестори можуть отримати до 15% знижки на квартири.

Зокрема, будівельна компанія надає 15% знижки на квартири в ж/м Позняки, 4-А (I, III, IV, V черги забудови) і на просп. Возз'єднання, 21-В (ІІ черга); 12% знижки на всі типи квартир на об'єкті по вул. пр. Ак. Глушкова, 92-Б (будинок 2) та 10% знижки на квартири на вул. Коперника, 7 (секція 1,2,3) та вул. Феодосійської, д. 2-Е, 2-Ж, 2-З, 2-В.