ua en ru

На півночі Одеси планується створення вільної економічної зони

Адміністрація Одеського порту ініціює створення вільної (спеціальної) економічної зони на півночі Одеси. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.
Згідно повідомленню, це є спільним проектом адміністрації порту та агентства США з міжнародного розвитку "USAID ЛІНК Україна". План проекту передбачає розміщення в північній частині Одеси об'єктів виробничої, торгівельно-розважальної, промислової інфраструктур та інших важливих для розвитку порту та міста комплексів.
На зазначеній території поряд з об'їзною дорогою планується побудова торгівельно-розважального комплексу. Частину території буде відведено під логістичну зону - склади, контейнерні термінали, комплекси з міжтранспортної перевалки та обробки вантажів. Крім того, передбачено функціонування об'єктів паркової легкової індустрії - зборка, упаковка, харчова переробка. Під так звану "зелену зону" буде відведено 555 га землі.
Функціональний план міського розвитку, розширення Сухого порту та розвитку "заболочених територій" м. Одеса розроблений фахівцями "USAID ЛІНК Україна" на замовлення Одеського порту. План по створенню нової ВЕЗ органічно вписується в Генеральний план розвитку Одеси та концепцію розвитку порту на 50 років, зазначають у прес-службі.
Найближчим часом документ під назвою "Одеса 2025+" буде подано на розгляд Одеської обласної ради як один із стратегічних проектів розвитку Одеського регіону в довгостроковій перспективі.