ua en ru

На ринку акцій США спостерігається "боковий" рух індексів, Dow і S&P тримаються поблизу рекордних рівнів

Фондові торги в США відкрилися 19 вересня 2013 р. "боковим" рухом індексів після ейфорії днем раніше, викликаної несподіваним рішенням Федеральної резервної системи (ФРС) не знижувати щомісячні обсяги покупок облігацій в рамках програми монетарного стимулювання економіки.

Напередодні індекси Dow Jones Industrial Average і S&P 500 оновили історичні максимуми, "святкуючи" рішення ФРС продовжувати грошові вливання у фінансовий сектор в повному обсязі, й сьогодні індекси тримаються поблизу рекордних рівнів.

Акції американського видавця відеоігор Take-Two Interactive з початку сесії подорожчали на 1,7%, після того як комп'ютерна гра Grand Theft Auto (GTA) V встановила рекорд першого дня роздрібних продажів - 800 млн дол. В технологічному секторі акції Apple додають 1,8%, а папери знижкового інтернет-сервісу Groupon - більш ніж на 9%, після того як аналітики Stifel Nicolaus & Co. підвищили рекомендації по акціях компанії з "тримати" до "купувати".

Між тим котирування виробника програмного забезпечення Oracle знижуються на 0,8%: компанія представила досить обережний прогноз зі зростання виручки в другому фінансовому кварталі, що не обрадував інвесторів.

Акції найбільшого банку США J.P.Morgan Chase подешевшали на 0,7% після оголошення про те, що банк виплатить 920 млн дол. штрафів регуляторам у США і Великобританії в рамках врегулювання справи про багатомільярдні збитки лондонського трейдингового відділу J.P.Morgan в 2012 р., понесені в результаті безвідповідальних ставок трейдерів і недбалості їх керівників.

Станом на 18:38 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 25,11 пункту (-0,16%) - до 15651,83 пункту, індекс S&P знизився на 1,79 пункту (-0,10%) - до 1723,73 пункту, а індекс Nasdaq виріс на 1,14 пункту (+0,03%) - до 3784,78 пункту.