ua en ru

На керівництво "Укрзалізниці" здійснюється політичний тиск, - Головацький

Начальник головного управління кадрів та соціальної політики "Укрзалізниці" Михайло Головацький заявляє про спроби тиску з метою політичного усунення керівництва залізниць і підприємств залізничного транспорту.

За словами Головацького, йому на телефон надходять дзвінки від "пана Остапюка", який бачить себе новим главою "Укрзалізниці" і вже ставить завдання перед головним управлінням кадрів змусити написати заяви про звільнення за власним бажанням начальників усіх шести залізниць України. У телефонних розмовах підкреслюється, що це необхідно зробити, виходячи з політичних міркувань, а не через претензії до роботи.

"Хочу підкреслити, що залізнична галузь є стратегічно важливою для України, і очолювати її повинні професіонали у яких є значний досвід роботи в галузі та вагомий авторитет серед майже чотирьохсоттисячного трудового колективу. Керівники державної адміністрації залізничного транспорту та окремих її структурних підрозділів працюють в області десятиліттями, незважаючи на зміни урядів і президентів, і завжди залишаються поза політикою. Ми постійно боремося зі спробами політиків використовувати залізницю в скандалах і інтригах і завжди ставимо інтереси всього суспільства вище політичних ігрищ. Процес, який відбувається зараз, можемо назвати рейдерством за політичними мотивами", - заявив Головацький.

Нагадаємо, сьогодні, 6 березня 2014 року, генеральний директор "Укрзалізниці" Сергій Болоболін повідомив про прийняте рішення піти зі своєї посади після розмови з міністром інфраструктури Максимом Бурбаком.

Змінити Сергія Болоболіна в якості керівника УЗ нібито повинен Борис Остапюк, який у 2005 році був призначений заступником генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту. У 2006 році був звільнений з формулюванням "за грубе порушення трудових обов'язків". У 2010 році був призначений урядом Юлії Тимошенко на посаду начальника Донецької залізниці, звідки був звільнений через чотири місяці з аналогічним формулюванням.