ua en ru

На російсько-українському кордоні накопичилося понад 900 вагонів, - РЖД

На російсько-українському кордоні понад 900 залізничних вагонів очікують митного оформлення. Про це повідомила прес-служба ВАТ "РЖД".

"Станом на 16 серпня 2013 р. на прикордонних передавальних станціях на російсько-українському кордоні в очікуванні митного оформлення знаходяться більше 900 вагонів, з них 481 - на станції Брянськ-Льговський, 411 - на станції Валуйки", - повідомив сьогодні РБК представник РЖД .

При цьому він відзначив деяке зниження числа вагонів в порівнянні з вчорашнім днем. Так, станом на 15 серпня 2013 р., за словами представника РЖД, в черзі на митне оформлення знаходилося більше 950 вагонів.

Як повідомила 14 серпня 2013 р. напередодні Федерація роботодавців України (ФРУ), російська митниця посилила перевірки всіх без винятку українських експортерів. За інформацією ФРУ, з 00:00 14 серпня в профіль ризику системи управліннями ризиками Федеральної митної служби РФ додані всі без винятку українські експортери. По суті, як відзначають у ФПУ, "мова йде про повну зупинку українського експорту на невизначений термін, можливо місяці".

При цьому в департаменті прес-служби та інформації уряду РФ заявили, що на рівні уряду РФ ніяких рішень щодо регулювання імпорту з України не приймалося.