ua en ru

На реформу охорони здоров'я в держбюджеті-2012 закладено суму 60 млн грн, - Акімова

На реформу охорони здоров'я в державному бюджеті на 2012 р. закладена сума 60 млн грн. Про це заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.
"Бюджетний запит, який був складений Моз - близько 60 млн грн). В процесі прийняття бюджету цифра, звичайно, може змінюватися. Зрозуміло лише одне, що на реформу охорони здоров'я і в цілому на систему охорони здоров'я грошей буде в наступному році виділено більше", - сказала Акімова.
За її словами, вже в 2011 р. на пілотні регіони, зокрема, на дообладнання системи екстреної допомоги виділено 200 млн грн.
"Це закупівля, насамперед, обладнання. У наступному році... додатково буде виділено близько 300 млн грн). Теж на пілотні регіони, і значна частина з цих грошей планується йти на первинний рівень (медицини)... дообладнання... дооснащення медпрепаратами, насамперед у сільській місцевості, де їх особливо не вистачає... в тому числі сімейних лікарів, в першу чергу сільській місцевості, транспортом, для того, щоб вони могли дістатися до хворих", - підкреслила Акімова.
Нагадаємо, всього, за словами першого заступника міністра охорони здоров'я Раїси Моїсеєнко, на потреби Міністерства охорони здоров'я в держбюджеті 2012 р. передбачено 9,7 млрд грн.