ua en ru

На розвиток Донецької обл. буде спрямовано 2,9 млрд грн

Донецька обласна рада підписала з Кабінетом міністрів України угоду про фінансування програми регіонального розвитку на 2012-2015 роки. На умовах співфінансування планується вирішити проблеми з безробіттям, збалансувати пропозиції на ринку праці, забезпечити продовольчу безпеку області, покращити якість питної води в населених пунктах, провести модернізацію спортивної інфраструктури, а також надавати пільгові іпотечні кредити громадянам, що потребують покращення житлових умов. На ці цілі передбачається спрямувати 2,9 млрд грн, з яких фінансування з держбюджету складе 1,8 млрд грн, з місцевого - 372 млн грн, останнє - засоби інвесторів. Про це пише видання "Комерсант-Україна".

У 2012 році планується витратити 595,95 млн грн. Вже з наступного року керівництво області має намір почати реалізацію інноваційних проектів - технології виробництва нанопорошку, нанотитану і металевих виробів з нього.

Попередня програма розвитку області на 2007-2011 роки була припинена в 2008 році через відсутність засобів в держбюджеті - недофінансовано 450,6 млн грн. Тоді цю суму повинні були спрямувати на розвиток вугільної галузі, захист навколишнього середовища, реконструкцію автомобільних доріг і будівництво об'єктів водовідведення. Після зміни влади заявлялося про розблокування фінансування цієї програми.