ua en ru

На проведення електронних держзакупівель в Україні вже є конкретні претенденти, - Мінекономрозвитку

В Україні на сьогоднішній день вже є конкретні претенденти, які готові бути операторами електронних аукціонів. Про це сьогодні, 18 жовтня, повідомив директор департаменту державних закупівель та державного замовлення Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Борис Горбанський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже є конкретні претенденти на проведення таких торгів. Це окремі бізнес-структури і державні органи, та представники російського бінесу. Виявили свою готовність до здійснення державних закупівель за електронними процедурами "Аграрна біржа", Tender.Pro b2b тв інші. До нас уже приходять заявки, але ми не можемо визначити цей перелік відповідних технічних програм, оскільки немає ще затвердженого регламенту", - зазначив Горбанський.

Нагадаємо, раніше Аграрна біржа вже заявляла, що готова запропонувати технологію для здійснення державних закупівель в Україні.

5 липня Президент України Віктор Янукович підписав зміни до закону "Про здійснення державних закупівель". Вони повинні автоматизувати процес держзакупівель завдяки введенню нової процедури - електронного реверсивного аукціону.

Читайте також: Регламент проведення електронних держзакупівель в Україні буде затверджений в листопаді