ua en ru

На підступах до Запоріжжя починається будівництво оборонних споруд

На підступах до Запорізької області починається будівництво інженерних оборонних споруд.

На підступах до Запорізької області починається будівництво інженерних оборонних споруд. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валерій Баранов.

"У напруженій ситуації, яка склалася останнім часом, ми прийняли рішення зміцнити оборону нашої області. Ми переходимо до будівництва інженерних споруд на підступах до області. Частину грошей на будівництво укріплень була виділена на сесії обласної ради, а частину ми знаходимо через різні джерела, включаючи допомогу підприємців", - наводить слова глави Запорізької області облдержадміністрація.

Баранов також оголосив про формування додаткового батальйону з 550 осіб на базі громадської організації "Ніхто крім нас". За його словами, після наказу Міноборони України бійці отримають зброю і почнуть службу на нових інженерних спорудах.

Баранов також розповів про створення окремого штабу для координації дій по захисту регіону. "Зараз необхідно зламати бюрократичну машину, і ми її зламаємо для можливості ефективно і швидко використовувати кошти на оборонні потреби. Якщо все робити за бюрократичними нормами, щось зробити можна буде тільки через чотири місяці, а ми повинні діяти сьогодні. Тому, враховуючи ситуацію, ми приймаємо революційні рішення, і думаю, що потім наші зусилля зрозуміють і оцінять", - зазначив Баранов.