ua en ru

На першому засіданні "антирейдерської" комісії буде розглянуто питання захоплення одеських схилів, - Арбузов

Міжвідомча комісія з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств намір розібратися із захопленням берегової лінії і схилів в Одесі. Про це під час робочого візиту до міста повідомив голова комісії, перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов.

"Я впевнений, що питання рейдерських захоплень, і в Одеському регіоні зокрема, потрібно вирішувати - всі мешканці повинні мати рівноправний доступ до берегової лінії. Я дам доручення відповідним органам, щоб це питання детально вивчили", - заявив Арбузов.

Він також пообіцяв, що факти захоплення одеських схилів будуть розглянуті на першому ж засіданні комісії. Адже одна з її основних завдань - протидія порушенням земельного законодавства.

Як відомо, 28 травня Кабінет міністрів відновив діяльність Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, а також призначив її головою першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова. За його словами, робота такої комісії - серйозний крок з боку держави, який допоможе вирішити багато проблем бізнесу в Україні.

Крім того, Сергій Арбузов пообіцяв, що комісія працюватиме прозоро. "Ми будемо працювати публічно, будемо показувати пресі, що робимо. Я думаю, що створення такої комісії - дуже серйозний крок для ситуації, в якій ми сьогодні знаходимося", - заявляв раніше перший віце-прем'єр-міністр України.

Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств була створена постановою Кабінету міністрів України № 257 від 21 лютого 2007 р.
Сьогодні вона називається - Міжвідомча комісія з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств. Одна з його основних завдань - захист прав інвесторів, посилення протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, порушень земельного законодавства. Також комісія готує пропозиції щодо формування та реалізації державної політики у цій сфері, розробляє комплекс заходів щодо захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, порушень земельного законодавства і т.д.